Sunday, January 17, 2010

NB! Info kaalumisv6imaluse kohta!

L2ksin eile ilusasti Kiribathkumburasse, oma Kandy koju. Oli kohe hea ja kodune tunne. Inimesed ja koht ise tuttavad. V2ga tore oli.

Hakkasin siis oma toanaabriga r22kima, et mis mul veel Sri Lankal plaanis teha on. R22kisin, et tahan k2ia veel ikkagi 2ra Adam's Peak'il ja ka World's End'is. Ja siis veel seda, et ilmselt veedan oo-paar Clombos, sest sain tuttavaks yhe arstiga, kes mind ikka kangesti omale kyllakutsub ning siis viimase oo olen Katunayakes Ajithi juures. No sellesama h2rra juures, kelle juures pidin ka siia saabudes oo olema, aga mis mitte kuidagi v2lja ei m2nginud. R22kisin sellest siin ka. Ja siis kysis mu toanaaber(luban, et t2na teen ta nime omale selgeks), et oot-oot, mis Ajith? Ma siis r22kisin talle. Tema aga muigas ja ytles, et see Ajith oli eile seal nende juures 6htul olnud ja 6lut joonud. Nimelt on Ajith ja Hasantha v2ga head s6brad. Ja nii kusjuures ongi. Ja loogiline ka, m6lemad on juveeli2rimehed. Ja Ajith on olnud enne oma 2ri alustamist 15 aastat Kandy suurima juveeli2ri myygijuht. Nyyd on ta koos oma artneritega alustamas oma 2ri Katunayakes, lennujaama l2hedal, ning seep2rast veedab seal suure enamuse oma ajast. Mina siis v6tsin kohe telefoni v2lja ja helistasin Ajithile, tuli v2lja, et ta elab minu elukohast Tea Fortressi juurest umbes 2 km kaugusel. Yt;esin siis kohe, et tulen kylla. Ja nii oligi. Tea Fortressi autojuht-tootaja veel viskas mu kenasti 2ra ajithi juurde. Kui alguses j2ttis ta v2ga imeliku ja lausa nagu mingi maniaki mulje, siis p2riselus oli ta h2sti vahva ja s6braliku ja leebe olemisega. Kysis veel ka minu k2est, et kas MSNis ehmatasin ta jutu peale 2ra. Ma muidugi ytlesin talle ausalt, et no t6epoolest tekkis tema jutu peale MSNis vaid yks kysimus: "What the fuck...?" Aga see selleks. Tegelikult on tegemist v2ga muheda selliga, kel on kaks toredat poega ja v2ga kena abikaasa.
Pildil ta oma vanema pojaga. Nooremat pani ema juba magama.

Eile tegin ka yhe jalutusk2igu, m6nekilomeetrise, j2i igasuguseid...kuidas oeldagi...asju ette tee peale...


Muuseas on huvitav see, et v2ga paljudel plakatitel-posteritel on kasutatud modellina tunduvalt heledama nahav2rviga modelle. Kohaliku inimese nahav2rviga modelli n2eb t2navapildis plakatil yliharva...


Ja 6htuti, siis, kui v2ljas l2heb natuke jahedamaks, tulevad igasugused putukad ja loomad liiklema. Yks oli selline mardikamoodi tegelane, kellel taguotsa peal kaks tulukest p6lesid. Ja siis mingi roheline tegelane, kelle tundlad tykk maad pikemad kui keha. Istus yleval uksepiidal, pea alaspidi...



T2na ostsin omale ka uued jalan6ud. M6nusad lahtised pl2tud. Salomoni v6rkudele tuleb puhkust anda. Ja valgetele varvastele p2ikest n2idata. Maksid 600.-. Praegu ikka suure varba k6rvalt h66rub k6vasti, aga lubati, et see l2heb kiirelt yle. Aga p2ris m6nus on t2naval k6ndides varbaid sirutada.


T2na ostsin ka LP South India raamatu omale. Ei suutnud kiusatusele vastu panna. Kusjuures myygis oli ka t2ielik India raamat, aga see kaalus lihtsalt liiga palju, ma ei pidanud seda m6islikuks. Ehk leian Indias kuskil North-East India raamatu.

Yldiselt on praegu tekkinud selline stabiilne rahutunne. Ehk siis olen siinse eluga 2ra harjunud. Bussis enam petta ei saa, tuk-tuki mehed mulle kotti p2he ei t6mba, poes loen tagasisaadud raha koha peal yle, kohalike abimeestega l2bir22kimistesse ei lasku jne jne.
Kuigi t6si on kyll see, et Pohja-Sri Lanka on ikka 22retult mannetu ja mahaj22nud ja masendav. Selle peale annab ikka m6elda. Kodus6da on j2tnud ikka tohutu j2lje. Ja h2sti kahju on sellest. Kokkuv6ttes on nii, et Sri Lankal on tohutu potensiaal. See riik v6iks turismist elada v2ga m6nusat ja lahedat elu, kui ta oskaks ennast reklaamida ja eksponeerida. Aga kyllap nad seda nyyd ka tegema hakkavad. Kui olukord j22bki selliselt stabiilseks nagu praegu, saab valitsus hakata l6puks ometi tegelema riigi ylesehitamise, Pohja-Sri Lanka j2releaitamisega, infrastruktuuri remontimise-renoveerimisega, j22tmek2itluse systeemi v2ljam6tlemise ja loomisega jne jne. Yhes6naga neil on v2ga pikk tee k2ia, aga eeldused on minu meelest tohutud.

Kui eile 6htul koju l2ksin, oli selline kena tee..



Ja l6petuseks: kes tahab ennast ainult 5 ruupia eest keset t2navat kaaluda, saab seda teha sydalinnas Hambatempli k6rval:




J6udu!

6 comments:

  1. It's a pity that you don't write anything in English. Pictures can't tell much. Take care,
    A

    ReplyDelete
  2. Little friendly advice-download google translator for your computer.
    Väga mõnus lugemine. Sattusin google otsingus täiesti koba peale sellele ja nüüd loen iga päev nagu järjejuttu ( ala Prosta Maria:)
    Seikleks ise ka Sinuga seal praegu. Õnneks ei pea kaua ootama oma reisipalavikuga.14. veebr ootavad ees Sardiinia-Malta- Sitsiilia. Seda ei anna muidugi Sri-Lankaga võrrelda,aga abiks ikka.Kivi varba vahele! Kristiina

    ReplyDelete
  3. S6brap2eval on 6ige aeg reisi alustada:) Malta on minul k2imata, kusjuures see on hinge peal. Ja Itaalia kohta r22gitakse seda, et kui Sitsiilias k2inud pole, siis pole ka Itaalias k2inud. Igatahes k6lab Sinu reisiplaan v2ga vahvalt. Kauaks plaan minna on? Ja mida guuglist otsisid, kui siia kohale said kogemata? Oleks t2itsa huvitav teada.
    Edu ja j6udu!

    ReplyDelete
  4. Tere seikleja!
    Plaan minna kõigest paariks nädalaks. Käin kahe nädala kaupa tööl ja lihtsalt pole võimalik kauem olla. Aga usun et see natukenegi leevendab:) No eks paistab,kuhu otsaga jõuan. Esialgsed plaanid on küll tehtud,aga kramplikult ajakavast kinni ei kavatse hoida. Viimane trip näitas selgelt,et vahel on kõige parem plaan, plaani puudumine( tahtsin sõita Corsicalt Prantsusmaale Nizzasse, aga oh häda, laev läks "katki" ja 12 h hiljem leidsin ennast "in the middle of the nowhere" Iaalia tundmatust sadamast) Seega ehk paistab.
    Selle blogi leidsin googlist, täpselt ei mäletagi,mis otsinguga. A`la reisiblogi, reisjutud vms. Otsisin alguses Malta kohta,aga selle peale avanesid ainult teenagerite päeva kirjeldused,kes seal õpivad-õppisid. Stiilis-
    "peale kooli läksime antonio juurde, jõime, siis klubisse, hommikul koju"
    Klikkasin üsna paljud läbi, aga seda jäin lugema. Vist olid alles paari päeva sissekanded.
    Nii pikk jutt tuli :) Aga hoian sulle pöialt ja loen endiselt huviga. Väga hariv muide ;) Kristiina

    ReplyDelete
  5. Well, aitah for advice but it is practically impossible to understand the ideas, just some individual words by google translator, A.

    ReplyDelete
  6. Yeah, I know it's impossible to get the point just translating some words in google. But I cannot write in English cause I'd never be able to pass all my ideas and thoughts in English as well and understandably as I do it in Estonian. Sorry for that...

    ReplyDelete