Thursday, February 25, 2010

Next stop Mumbai


Tere!
Meelakkumine ja niisama lesimine ja logelemine saab nyyd v2hemalt m6neks ajaks l2bi. V6tan koti selga ja l2hen tundmatusse. T2nane oo moodub rongis, mis homme hommikul 6:30 Mumbaisse j6uab. Tegelikult ongi juba tekkinud isu seikluste ja p6nevuse j2rele, ranna22rsetes kylades-linnakestes on oldud praeguseks piisavalt.
Mumbai on maailma yks suurimaid linnu oma erinevatel andmetel 16-19 miljoni elanikuga. Ehk siis yhes linnas on v2hemalt 10 eestit2it inimesi. Ja suurlinnade rahvastikutiheduse arvestuses on see linn kolmas(esimene on Karachi Pakistanis, teine Kairo Egiptuses). Veel ei olegi plaane, mis me sinna yldse l2heme, midagi kindlat, mida tingimata n2ha tahaks, hetkel polegi. Aga mul on tark raamat, kus Mumbai kohta k6ik kenasti kirjas, saan rongis teadmisi koguda. See on peatuseks enne Rajastani, kus kindlasti tahan minna kaameli seljas paariks p2evaks k6rbesafarile, loodan, et 6nnestub. Koh n2iteks teab aga, et Mumbais on maailma suurim pesumaja. 2kki siis vaatame ka maailma suurimat pesumaja:) Kyllap on selline linn juba omaette vaatamisv22rsus. Lonely Planet kirjutab Mumbai kohta ilusasti sissejuhatuses, aga selle j2tan juba j2rgmiseks korraks - ehk oskan siis ise midagi juurde arvata.
Gokarnas on meil elamine-olemine need kolm p2eva olnud h2sti tore ja rahulik. Elame kylalistemajas, mille pealkiri on "Off Shore". Tuba on kena, ookean myhiseb m6nekymne meetri kaugusel, liiv on kuum, ootaevas selge ja no nagu ikka siin.
Umbes selline n2eb meie tuba v2lja

Eile oli EV aastap2ev. Palju 6nne meile k6igile! Seda ei j2tnud meiegi siin t2histamata. L2ksime korealastega 6htust sooma ja siis ma seletasin neile, et t2na on v2ga t2htis p2ev ning 6htusook on minu poolt. See ehmatas neid natukene 2ra ning nad oma viisakuses ja tagasihoidlikkuses hakkasid pisut toidu tellimist pelgama. Ma siis julgustasin neid ning l6puks saime kena mereanni-6htu.
Arutasime 6htul pikalt rahvuslikel teemadel ning mina j6udsin t6demuseni, et kyllap me ennast pisikese rahvusena ka natuke heas m6ttes suuremana tunneme. V2ga hea ja uhke tunne on oelda, et mina tulen Eestist ja olen eestlane. N2iteks ei ole minu teele veel sattunud mitte kedagi, kes oleks oma reisi jooksul m6nd teist eestlast kohanud. Kyll kohtasin yhte paarikest, kes oma teekonda Eestist alustasid. Lendasid Tallinnasse ning sealt siis maadmooda l2bi Venemaa ja Hiina Indiasse olid j6udnud.
Samuti leidsime, et miskip2rast on nii, et v2ikestest riikidest p2rit inimesed teavad geograafiat ja yldse maailma palju paremini kui suurriikidest p2rit tegelased. Ja seega m6istavad ka teisi inimesi paremini, oskavad teise inimesega paremini arvestada. Ja seda v6ib tihti isegi t2heldada suurematest riikidest p2rit r2ndurite puhul. See, et meie teame, kus asub Kuuba saar, mis on Saksamaa pealinn v6i seda, et Jaapan on saar, peame loogiliseks. Seda, et suurriikidest p2rit tegelased neid asju ei tea, v6ib ka pidada ysnagi loogiliseks. Ja ameeriklased on yleyldse tihtipeale omaette n2htused. Hampis kohtasin yhte tegelast, kelle puhul tekkis kysimus, et kuidas ta yldse Indiasse j6udnud on, sest selle olemasolust ta justkui ei teadnudki. Aga eks inimesed ole erinevad ning n2iteks New Yorki meenutades saan ma v2ga h2sti aru, miks inimestel polegi vaja teada rohkem kui vaid oma linnaosa v6i paari l2himat kvartalit. P6hjus on lihtsalt selles, et absoluutselt k6ik, mida vaja v6ib minna, on olemas paari-kolmesaja meetri raadiuses. Alates autorendist ja pesumajast l6petades matusebyrooga v6i mis iganes poega.
Aga nii palju sellest, avastasin, et kell on palju. Nyyd pean minema asju kokku panema, riksa on ees poole tunni p2rast.
Veel m6ned pildid...


Igalpool on prygi, vesi j6es on sysimust!
Restoran "Pai"
T2na hommikul Gokarnas jalutades sain proovida p6nevat jooki, mida nedest vartest sellise masina abil pressitakse. V2ga maitsev, magus. Myyja ytles, et sellestsamast varrest teevad nad ka suhkurt.


Umbes niimoodi on v2lja n2inud k6ik 6htud viimased paar-kolm n2dalat.

Head!

No comments:

Post a Comment