Sunday, March 14, 2010

Amritsarist

Tervitused!
Eile kirjutasin ka, aga enne kui postituse yles riputasin, kustutasin selle 2ra, sest see polnud mitte midagi head. Olin v2ga kuri ja maailma peale vihane. Viimased neli p2eva on mind kurnanud k6huh2da mille yksikasju pole vaja t2psustada. Piisab vaid m2rkida, et...hirmus kole. Praeguseks hetkeks on see j2rele andma hakanud. Hommikul l2ksin haiglasse, kus yks turbanit kandev arstih2rra mulle hunniku tablette kirjutas. P2ev otsa toitusin erinevav2rvilistest tablettidest ning tundub, et asjad l2hevad nyyd ainult paremaks.

R22kisin ka just yhe oma arstist s6braga Eestis, kes ytles, et sellistes tingimustes nagu mul siin on, on k6ikv6imalikud haigused iga nurga peal. Ja varitsevad valget 6nnetut. Ja ise arvan, et ega see, kui suudad v2ltida j22d joogi sees v6i yldse kraanivett, ei p22sta sind v6imalikest ohtudest, sest kas v6i seesama labidas, millega restoranih2rra t2naval pabertaldrikule tulikuuma(ja seega ilmselt haigustevaba) toitu t6stab, kannab sadat k2rbse julka ning seesama taldrik kukkus h2rral just hetk tagasi maha. Ja yleyldse on taldrik sellest virnast, kuhu rott oosel oma pesa ehitama hakkas. Yhes6naga selleks, et t6epoolest v2ltida k6ikv6imalikke ohte, on k6ige m6istlikum pysida kodus ning yleyldse mittu kuhugi reisima minna. K6ige v2hem veel Indiasse.
Olengi siin m6elnud, et kogu see r2pasus ja mustus hakkab lihtsalt ajudele ning aina enam olen veendunud, et see j22b mu esimeseks ja viimaseks vabatahtlikuks reisiks Indiasse. V2hemalt sellisel kujul. Loomulikult on ilusaid ja toredaid ja ohutuid paiku, aga yldiselt... Kui veel hakata m6tlema, et India on meeletult kiiresti kasvav riik, majandus lendab raketina taevasse jne. Ma kaldun arvama, et paari-kolmekymne aasta p2rast hakkavad toimuma mingid muutused. Aga las ta olla.
Amritsar on Pakistani piirist v2hem kui 50km kaugusel. Seega ikka p2ris lahedal. Kui linn ise on v2ga r2pane, kole ja veelgi enam rahvastatud kui eelmised linnad, kus k2inud olen, siis peamine vaatamisv22rsus Amritsaris on kuldne tempel, mis t6epoolest v2ga eriline ning nii paganana kui ma ka sinna sisse astusin, tulin v2lja taas tundega, et oled Jumalale natuke l2hemal olnud.



Kogu see asi paistab piltidelt ehk pisut halvasti, aga see on nii, et seal on suur kompleks, mida justkui myyrina ymbritsevad valgest marmorist k6rvalhooned, selle keskel on suur bassein ning basseini keskel on omakorda kuldne tempel. Tempel on kullatud, seega mitte siis t2ielikult kullast. Kui k6ik, mis templi seinade vahel, on 22rmiselt suursugune, rahulik, ilus ja ylev, siis templist v2lja minnes on kohe p6rgu lahti - tohutu k2ra, kitsad t2navad, tunglevad inimesed jne. Seega p2ris m6nus on minna templi seinte vahele kas v6i korraks, et lihtsalt hetke silmadele-k6rvadele puhkust anda.
Paar pilti veel...





Head!

1 comment:

  1. Tere, Kristjan!
    Palju õnne sünnipäevaks ning teel kõrgete-kaugete sihtide juurde!
    Kaasareisijad
    17.03.2010

    ReplyDelete